mandag 20. november 2017

Ground-to-air missiler - Sverige kjøper Patriot - NRK

Mange aktuelle ground-to-air missiler er omtalt her i en video: http://tinyurl.com/yb6bzgtk 

Det gjelder eksempelvis Patriot, NASAMS II, Samp/t og det systemet Erdogan har kjøpt av Russerne, A400 som kommer best ut i testen. Erdogan trengte å få seg en "på trynet" under Nato øvelsen på Jåtten for akkurat det. Det kan godt være at dersom en ikke kjøper norsk, kan en få systemer med lengre rekkevidde som også kan dekke Andøya fra Evenes. Det må jo være gode grunner for at Sverige ikke velger norsk. En nærliggende løsning for å dekke Andøya er naturligvis å få et NASAMS II batteri nær flyplassen. (Red.)

Sverige velger amerikansk luftvernsystem

Patriot vant oppdraget i konkurranse med det fransk-italienske systemet Samp/t. Avtalen er verdt om lag ti milliarder svenske kroner, ifølge nyhetsbyrået TT. Patriot vant oppdraget i konkurranse med det fransk-italienske systemet Samp/t. Avtalen er verdt om lag ti milliarder svenske kroner, ifølge nyhetsbyrået TT.  Foto: Raytheon

Sverige har valgt å kjøpe det amerikanske luftvernsystemet Patriot, melder Sveriges Radio. 
Den svenske regjeringen besluttet tirsdag å gi det svenske forsvaret i oppdrag å be den amerikanske staten om et anbud på rakettsystemet.
Avtalen er verdt om lag ti milliarder svenske kroner, ifølge nyhetsbyrået TT.
Patriot vant oppdraget i konkurranse med det fransk-italienske systemet Samp/t.
– Forsvaret har overveid alle parametere i denne sammenhengen og har utifra de vurderingene besluttet å støtte Forsvarets anbefaling, sier forsvarsminister Peter Hultqvist (S) til flere medier, ifølge den svenske avisen Aftonbladet.
Hultqvist vil ifølge avisen ikke gi et klart svar på hvilke politiske overveielser som er gjort i sammenheng med saken, og han vil heller ikke spekulere i om valget av Patriot kan sees på som provoserende i krigsammenheng med tanke på Russland.
– Vi må velge det systemet vi tror passer best utifra våre evalueringsprosesser sier han.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.