torsdag 21. desember 2017

Gardermoen - Flyplassen fra helvete - Domestic Transfer - - Avinor

Avinor og SAS

har et samarbeid. Det går ut på å pense passasjerer som skal til- eller kommer fra utlandet, via OSL, altså Gardermoen, og som skal videre til eksempelvis Stavanger. I går fikk vi demonstrert her på Sola hva samarbeidet går ut på. Minimalt med direkteruter utenlands fra Sola. SAS og Avinor hadde en felles presentasjona av fremtiden på Sola. Alt skal aller  helst gå via OSL. Skal jeg til utlandet fra Stavanger ser jeg at KLM i grunnen er eneste mulighet dersom jeg skal unngå OSL. Hvorfor vil jeg unngå OSL? Jo, til OSL fra utlandet flyr det 33 flyselskap. Dersom jeg kommer med et av de 30 som altså ikke er SAS, Widerøe eller Norwegian, må jeg sjekke ut bagasjen på OSL, og sjekke inn igjen i innenriksterminalen. Det er et helvete, rett og slett, og inviterer til forsinkelser.
Kommer du med de tre nevnte selskapene som får spesialbehandling på OSL, må du gjøre følgende: 

Domestic Transfer

Nedenfor finner du all informasjon om Domestic Transfer på Oslo lufthavn.
Alle passasjerer* med gjennomgående billett som reiser med Norwegian, SAS eller Widerøe som kommer fra utlandet og skal fly videre i Norge skal benytte Domestic Transfer.

Passasjeren må passere tollen ved gate D2 (det gule området) og kommer deretter rett inn i avgangshallen for innlandsflyvninger. Bagasjen blir overført til neste fly om den er merket til endelig bestemmelsessted og ikke inneholder dyr eller våpen.
Ordningen gjelder kun for passasjerer som reiser med gjennomgående billett. Det betyr at bagasjelappen din er merket med sluttdestinasjonen og ikke med «OSL» når du sjekker inn i utlandet.
Ønsker du å handle på Duty Free er dette fortsatt mulig før du passerer tollen ved gate D2. Husk å følge gjeldende regler for forsegling av varer.

Domestic Transfer steg - for - steg

  1. Følg skiltene merket «Transfer» i det du går av flyet
  2. Gå til Domestic Transfer ved gate D2, det gule området
  3. Ønsker du å handle på Duty Free må du gjør dette før du går gjennom tollen
  4. Etter at du har passert tollen, finn informasjon om hvilke gate du skal fly videre fra og følg deretter skiltingen
God tur!

* Følgende destinasjoner er ikke med i ordningen:
Norwegian: Antalya, Athen, Beograd, Bordeaux, Burgas, Corfu, Dubrovnik, Faro, Heraklion, Keflonia, Kos, Kosovo, Kreta, Lanzarote, Larnaca, Lefkas, Lisboa, Madeira, Malta, Marrakech, Menorca, Napoli, Olbia, Palanga, Pisa, Pula, Rijeka, Salzburg, San Torini, Sarajevo, Szczecin,  Split, Tivat, Varna

SAS: Cagliari, Dubrovnik, Faro, Lisboa, Madeira, Napoli, Olbia, Pula, Salzburg, Tenerife

SAS, kun passasjerer med håndbagasje kan benytte ordningen:
Athen, Kosovo, Kreta, Split

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.