mandag 11. desember 2017

Trafikken økte over flere av Avinors lufthavner - Sola er antakelig negativ - Avinor

Avinor

 

​Passasjervekst i november

Avinor - 11-12-2017 12:28 CET

Antallet passasjerer som reiste over Avinors lufthavner økte med 3,2 prosent i november, sammenliknet med fjoråret. Totalt reiste 2,66 millioner passasjerer over lufthavnene i perioden.
Innlandstrafikken vokste 3,9 prosent i november, mens utenlandstrafikken steg 2,1 prosent. Innenlands var det spesielt sterk vekst på de store rutene fra Oslo til Bergen, Trondheim og Tromsø.
- Utenlands var det stor vekst til Finland, Tyskland og Nederland i november. Vi ser at antall passasjerer mellom Avinors lufthavner og trafikknutepunktene i Helsinki, Frankfurt, München og Amsterdam øker, mens trafikken til København går litt tilbake, sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.
Blant Avinors ti største lufthavner var det sterkest prosentvis passasjervekst på Harstad/Narvik, Tromsø og Ålesund, som alle hadde over 8 % vekst. Oslo og Bergen økte med ca. 4 %.
Det er sterk vekst på flere av de mindre lufthavnene i Nord-Norge. Hammerfest, Mosjøen, Stokmarknes, Mehamn og Berlevåg hadde alle over 10 % passasjervekst i november.
Antall kommersielle flybevegelser (rute, charter, frakt og offshore helikopter) var uendret fra november i fjor.
Hittil i år har den samlede passasjerveksten på Avinors lufthavner vært på 4,3 prosent sammenliknet med fjoråret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.