mandag 19. mars 2018

Avinor med førerløse brøytebiler - Avinor


 

Avinor

Avinor logotype
 

Vellykket demonstrasjon av Norges første førerløse brøytebiler

Avinor - 19-03-2018 16:00 CET

Foto: Avinor

Og snø var det heldigvis nok av!
Prosjektet startet som et innovasjonsprosjekt av Avinor for tre år siden.

- Prosjektet er så langt vi vet blant de første i verden der store maskiner skal kjøre autonomt og rydde snø på lufthavnene . Det vi så under demonstrasjonen oversteg våre forventninger, og vi er svært imponert over hva våre samarbeidspartnere, Semcon og Øveraasen, har fått til i prosjektet vårt, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.
-Det er viktig for Avinor å legge til rette for nytenking og innovasjon. Mange oppgaver i luftfart vil i fremtiden løses på andre måter enn i dag. Avinor ønsker å teste ut autonomi, og ser helt klart operative fordeler og effektiviseringsgevinster en gang i fremtiden ved nye løsninger innenfor området. Foreløpig er det litt tidlig å konkretisere dette, men vi må følge utviklingen og initiere smart bruk av teknologi for å kunne være et ledende konsern innen luftfart også i fremtiden, legger konsernsjefen til.
Mer teknologi i fremtiden
- Avinor har mange dyktige medarbeidere og fagfolk, og vi vil benytte deres kompetanse også i fremtiden, men da i samspill med ny teknologi, sier divisjonsdirektør i Avinor, Margrethe Snekkerbakken.
Yeti Snow Technology AS, med Øveraasen og Semcon på eiersiden, har tilbudt en komplett leveranse for prosjektet helt frem til pilottest. De har knyttet til seg partnere innenfor både bil -og maskinleverandører for å få full tilgang til allerede eksisterende teknologi i kjøretøyene, og vil da kunne videreutvikle teknologien.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen deltok sammen med Avinors konsernledelse, samt representanter fra Øveraasen og Semcon på arrangementet den 19. mars.

Foto og video finner du knyttet til denne meldingen. 
---------------------------------------------------------------------
Avinor har ansvar for de 45 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.
Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling og leveranse av biodrivstoff til fly.
Avinor bidrar hvert år til en sikker og effektiv reise for omkring 50 millioner flypassasjerer. Om lag halvparten reiser til og fra Oslo lufthavn.
Over 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinor finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.
Del på sosiale medier
Share on facebookShare on twitterShare on linkedin
 
 

Les på Mynewsdesk

 
 

Ressurslinker

 
 

Relatert materiale

Bilder

Myc5lkdgnwlkuveneqmu

Foto: Avinor


Størrelse  6,97 MB     Filformat  .jpg
Bildestørrelse  8272 x 6200 piksler
 
Tibp2lusywybx5q0yaek

Foto: Avinor


Størrelse  7,09 MB     Filformat  .jpg
Bildestørrelse  8272 x 6200 piksler
 
Ocimu4o4ionoprabphzx

Foto: Avinor


Størrelse  2,5 MB     Filformat  .jpg
Bildestørrelse  5568 x 3712 piksler
 

Kontaktpersoner

Tbqig37uc0edhs4cd6yn

Gurli Høeg Ulverud

Kommunikasjonssjef
gurli.hoeg.ulverud@avinor.no
918 15 614
 

Om Avinor

Avinor har ansvar for de 45 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.
Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en på...
 
Avinor har identifisert deg som en interessent av denne informasjonen. Ønsker du ikke lenger ta imot informasjon fra Avinor, trykk på linken nedenfor for å avregistrere.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.