torsdag 10. mai 2018

Trump - Europa kan ikke stole på USA - Glem Artikkel 5 og stå løpet selv - ABCNyheter

Først må Markel fikse sitt eget forsvar som har forvitret de siste årene. Ref. Luftwaffes tilstand som har vært beskrevet her tidligere. Forholdene innad i EU for øvrig er til å grine av nå. (Red.)

Merkel: Europa kan ikke lenger stole på USAs beskyttelse

Europa kan ikke lenger stole på at USA vil beskytte verdensdelen, sier Tysklands statsminister Angela Merkel, som oppfordrer EU til å ta skjebnen i egne hender.
 
– Det er ikke lenger slik at USA simpelthen beskytter oss. Europa må ta skjebnen i egne hender. Det er framtidens oppgave, sa Merkel torsdag etter et møte med Frankrikes president Emmanuel Macron i Aachen i Tyskland.
Merkels uttalelser kom etter at USAs president Donald Trump sa han trekker USA fra atomavtalen med Iran – en avtale som både Tyskland, Frankrike og EU har skrevet under på.
Under møtet diskuterte Merkel og Macron behovet for EU-reformer. Macron ga uttrykk for utålmodighet overfor Tyskland. Tyskland har vært motstander av Frankrikes reformforslag for eurosonen, der Frankrike ønsker en felles finansminister og et felles budsjett, uttalte Macron.
– Ikke vent. Handling nå, sa Macron i en oppfordring til Merkel. Han viste til at i en tid der atomavtalen med Iran og Parisavtalen kastes over bord, har Europa større behov enn noen gang tidligere for å stå sammen og vise større styrke.
Merkel understreket på sin side at uenigheter innad i EU fortsatt hindrer ytterligere integrasjon, og hun medgikk at diskusjonen mellom Frankrike og Tyskland rundt eurosonen er «vanskelig».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.